woensdag 5 april 2017

4 tips om te besparen op boodschappen

Hoe hou ik mijn uitgaven bij boodschappen zo laag mogelijk?

1. Aanbiedingen


Het ligt voor de hand dat je met aanbiedingen flink op je portemonnee kan sparen. Vaak begint dit proces echter te laat: pas in de supermarkt is er oog voor de aanbiedingen en wordt hier daadwerkelijk op geselecteerd. Vooronderzoek kan echter een hoop geld schelen. Vergelijk voordat je de deur uitgaat je boodschappenlijst met een totaaloverzicht van alle aanbiedingen op alle supermarkten. Zulke totaaloverzichten kan je vinden op bijvoorbeeld www.supermarktaanbiedingen.com. De keuze valt vervolgens op de supermarkt waarbij de aanbiedingen het meest aansluiten op je boodschappenlijstje. Wil je tot het uiterste gaan, dan kan je met anderen afspreken dat je de aanbiedingen "uitwisselt". Spreek bijvoorbeeld met een vriendin dat jij product X in de aanbieding voor haalt bij supermarkt A en dat zij product Y haalt bij supermarkt B voor jou. Zo voorkom je dat je het halve land moet afreizen om aanbiedingen te pakken.

2. Bulk-inkoop wanneer het moet


Inflatie is goed voor de economie doordat dit mensen stimuleert om producten te kopen en daarmee de economie op gang komt. Het uitstellen van de verkoop leidt immers tot hogere uitgaven. Dit geldt ook andersom. Is de shampoo in de aanbieding, dan betekent dit je in bijna alle gevallen geld laat liggen voor elke shampoofles die je op dat moment niet koopt. Dit geeft dus aanleiding om niet in te kopen op basis van de boodschappenlijst, maar om flink wat shampooflessen in te kopen. Doe je dat niet en koop je de shampooflessen op het moment van behoefte, dan heb je niet de garantie dat er een aanbieding is en geef je dus meer uit dan noodzakelijk. Uiteraard geldt dit alleen voor producten die lang meegaan en waarvan je zeker weet dat je ze gaat gebruiken. Het is logisch dat dit niet werkt met verse producten of producten waarvan je niet zeker weet dat je ze gaat gebruiken.

3. Vergelijkers


In het internettijdperk is dit inmiddels wel doorgedrongen maar voor de zekerheid: bij individuele aankopen zoals bijvoorbeeld oordoppen voor je smartphone kan je een hoop geld besparen door prijsvergelijkers te gebruiken zoals bijvoorbeeld beslist.nl

4. Vermijd elke vorm van service


Zelf eten bereiden is het goedkoopst van allemaal. Hoe meer bereiding je uit handen geeft, hoe meer je kwijt bent. Vermijd dus (voor)gesneden kaas en ga voor onbewerkte groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten